Over mij - Mariëlle Vink

Aandacht maakt alles mooier

Daadkrachtig, empathisch en een positieve perfectionist. Dat is hoe mijn vrienden en familie mij omschrijven. Hoi! Ik ben Mariëlle Vink en ik ben de rechterhand, sparringpartner, klankbord en (lach)spiegel van diverse organisaties. Met een rugzak vól klantgerichte ervaring help ik bedrijven met het verhogen van verkopen. Dit doe ik met oprechte aandacht voor de organisatie, de medewerker én de klant. Want gastvrijheid; dat zit in mijn bloed.

sterker

Sterker dan ooit

sterker

Jarenlang heb ik in de horeca gewerkt. Dit is nooit een wens of droom geweest. Ik wilde theologie gaan studeren om uiteindelijk godsdienstdocent te worden. 

Helaas was mijn jeugd op z’n zachtst gezegd geen pretje. Tóch ben ik dankbaar voor wat het me heeft gebracht. De verschillende vormen van therapie en begeleiding hebben mijn zelfbewustzijn vergroot. Ik heb geleerd om 100% trouw te blijven aan mezelf. Ja… een trauma doet zeer, maar ik ben gezegend met het vermogen om altijd kansen te zien. En dat heeft me gebracht tot waar ik nu sta.

De horeca was mijn way out. Jamie Oliver had een project in Amsterdam opgezet voor ‘kansarme jongeren’. Ik solliciteerde en werd aangenomen. Retespannend vond ik het! Op de eerste werkdag heb ik ongelofelijk staan huilen. Er stonden geen koksschoenen voor me klaar. Ik moest in de bediening.

Tóch zag ik het als een kans. Als ik iets ga doen, wil ik de beste worden. Dan wil ik álles weten over gastvrijheid, de producten en over wijnen. Dan wil ik in de beste restaurants werken. Dan ga ik écht vliegen!

Mijn eigen restaurant

Ik heb heel wat jaartjes bij de beste restaurants in Nederland gewerkt. Ik werd zelfs ‘de koningin van de wijn-spijs combinaties’ genoemd. Met een rugzak vol ervaring solliciteerde ik bij De Zwaan in Etten-Leur. Ik werd aangenomen en heb op topniveau mogen meedraaien. De horeca heeft mij geleerd wat echte gastvrijheid en oprechte aandacht is.

Jaren later heb ik samen met mijn compagnon restaurant De Zwaan overgenomen en ik werd trotse mede-eigenaar van restaurant Tilia. Over daadkracht en lef gesproken.

Er bleef iets knagen. De wens om meer balans in mijn leven te creëren was er al heel lang. En let’s be honest, dat ga je in de horeca niet vinden. Omdat ik álles voor de zaak gaf, verloor ik veel op privévlak. Dit was het omslagpunt. Er moest meer ruimte komen voor zaken buiten werk.

Concept in Business - Over mij - Marielle Vink
Concept in business - Marielle vink

kracht

goud

Mijn superkracht

Ik ben een gevoelsmens. Ik kan me uitstekend verplaatsen in alle lagen van de organisatie; van de directeur tot de salesafdeling en van IT tot customer service. Doordat ik zelf aan de ‘andere kant van de lijn’ heb gestaan, voel ik goed aan wat er nodig is binnen een bedrijf. Nog voordat het bedrijf er zelf een vinger op heeft kunnen leggen. Dát is mijn superkracht.

Het is mijn missie om het werkgeluk van werknemers te verhogen. Dit doe ik door processen te verbeteren, verrassende concepten te bedenken en de visie binnen héél het bedrijf te laten ademen. Hierdoor zijn werknemers gelukkiger, productiever en loyaler. En dat gaat je klant absoluut merken!

Koffie

Gelukkig is bij mij het glas (of het koffiekopje) altijd halfvol. Er zijn namelijk áltijd mogelijkheden. Wil je weten wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan snel contact op!